Politika piškotkov

To spletno stran upravlja Blubit d.o.o., Jalnova ulica 70, 1000 Ljubljana

Za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, uporabljamo ustrezne organizacijske in tehnične postopke. Z njimi preprečujemo razkritje pridobljenih podatkov ali nepooblaščen dostop do njih. Ohranjamo njihovo avtentičnost in natančnost ter zagotavljamo ustrezno uporabo. Ob tem pa želimo poudariti, da je internet vselej nepredvidljiv medij. Kljub zagotavljanju najvišje informacijske varnosti in kljub varnostnim ukrepom in komunikacijskim protokolom po meri zakonodaje, ne moremo izključiti morebitne zlorabe podatkov.

Da boste lažje razumeli, katere vrste podatkov zbiramo na spletni strani, za kaj jih hranimo in obdelujemo (namen) in s kom jih eventuelno delimo, smo v nadaljevanju pripravili pregled informacij.

Katere podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo?

Piškotki: Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). To so informacije, ki jih naše spletno mesto pošlje vašemu brskalniku. Tako se shranijo v vašem sistemu in našemu spletnemu mestu omogočajo razumevanje informacij o vaših nastavitvah, uporabniških preferencah in izkušnjah. Več o delovanju piškotkov in upravljanju z njimi si lahko preberete spodaj, v rubriki O piškotkih.

IP naslov: IP-naslov je številka, ki locira računalnik, s katerega uporabnik dostopa do spletne strani. Dostop do spletnih strani beležimo z namenom izdelave poročil o varnostni analizi. Ta so ključna v primerih kibernetskih napadov. Izključno takrat se IP naslovi tudi analizirajo, sicer pa so podatki o dostopu nemudoma in redno izbrisani.

Obrazec "Kontakt": Preko kontaktnega obrazca zbiramo in obdelujemo osebne podatke: ime in priimek pošiljatelja, ime podjetja in e-poštni naslov. Obrazec s podatki se pošlje izključno na podlagi vaše privolitve (6a člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Te podatke uporabimo izključno za namen obdelave vašega sporočila, ki ste nam ga poslali preko kontaktnega obrazca. Hranimo in obdelujemo jih izključno do razrešitve sporočila, dokler je izkazan namen oziroma do vašega preklica ali odjave.

Drugih osebnih podatkov preko te spletne strani ne zbiramo.

Izmenjava podatkov

Vse zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za namen, za katerega ste nam jih zaupali. S tretjimi osebami, ki so izključno naši preverjeni poslovni partnerji, vredni zaupanja, jih delimo zgolj v relevantnih primerih in ko smo od vas dobili ustrezno soglasje ali pa nam to omogoča zakonska podlaga. Izmenjava podatkov poteka skladno z veljavnimi predpisi in nikoli z namenom prodaje ali drugega trženja osebnih podatkov.

V kolikor bi neodvisno od nas prišlo do nevarne kršitve vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov in bomo za to izvedeli, vas bomo o tem nemudoma obvestili. Če bo potrebno pa bomo obvestili tudi Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Delovanje te spletne strani je podprto s ponudniki storitev (gostovanje, IT vzdrževanje), ki se nahajajo v državah zunaj Evropskega gospodarskega prostora. V teh državah veljavni zakoni morebiti ne zahtevajo enake stopnje zaščite podatkov kot v RS. Zato smo v podjetju blubit d.o.o. sprejeli ukrepe, s katerim zagotavljamo ustrezno stopnjo zaščite podatkov, skladno z veljavnimi zakoni o zaščiti in varstvu podatkov v RS.